31 Aralık 2007 Pazartesi

portakallı sütlü tatlı


MALZEMELER

4 su bardağı süt

1 su b. portakal suyu

1 tane portakalın rendelenmiş kabuğu

1 tane limon suyu

1 su b. toz şeker

5 çorba kaşığı mısır nişastası

1 paket kakaolu bisküvi

SÜSLEMEK İÇİN

antep fıstığı vehindistan cevizi

YAPILIŞI

Tencereye süt,şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı koyalım.Pürüssüz bir hale gelene kadar pişirelim.Ateşte göz göz oluncaya kadar tutun.Portakal suyunu ve limon suyunu ilave edin.Portakal kabuğunu katın ve tencereyi ocaktan alın.Hazırladığınız muhallebinin bir miktarını cam bir tepsiye yayın.Üzerinekakaolu bisküvileri dizin,tekrar muhallebiyi yayın.Üzerini düzeltin ve 1 gece buzdolabında bekletin.Servisten önce hindistancevizi ve antepfıstığını serpip servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: