MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 su b. portakal suyu
1 tane portakalın rendelenmiş kabuğu
1 tane limon suyu
1 su b. toz şeker
5 çorba kaşığı mısır nişastası
1 paket kakaolu bisküvi
SÜSLEMEK İÇİN
antep fıstığı vehindistan cevizi
YAPILIŞI
Tencereye süt,şeker ve 5 çorba kaşığı nişastayı koyalım.Pürüssüz bir hale gelene kadar pişirelim.Ateşte göz göz oluncaya kadar tutun.Portakal suyunu ve limon suyunu ilave edin.Portakal kabuğunu katın ve tencereyi ocaktan alın.Hazırladığınız muhallebinin bir miktarını cam bir tepsiye yayın.Üzerinekakaolu bisküvileri dizin,tekrar muhallebiyi yayın.Üzerini düzeltin ve 1 gece buzdolabında bekletin.Servisten önce hindistancevizi ve antepfıstığını serpip servis yapabilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder