MALZEMELERİMİZ
YARIM KG DAN BİRAZ FAZLA ISPANAK
UN
SIVI YAĞ
PUL BİBER,KARABİBER,TUZ
1 BAŞ SOĞAN
1SB YOĞURT
YAPILIŞI
ISPANAKLARI YIKAYIP SUYUNU ÇEKİNCE SOĞANI DOĞRAYALIM(çiğ olarak)SONRA BAHARATLARI İLAVE EDELİM YAĞINI İSTEĞİNİZE GÖRE KOYUN.DAHA SONRA 6 BEZE HAMUR YAPALIM(hamurun içinde un,su, tuz)BEZELER YUMRUĞUNUZUN YARISI OLMALI RESİM SİZE YARDIMCI OLUR SANIRIM.BU BEZELERİ TEPSİNİZİN BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN ALTA 2KAT HAMUR AÇIP ISPANAK HARCI KOYALIM, 1 YUFKA DAHA AÇIP TEKRAR ISPANAK HARCI KOYALIM 1YUFKA DAHA AÇIP YİNE ISPANAK KOYALIM ÜZERİNE 2 KAT YUFKA DAHA AÇALIM,ÜZERİNE YOĞURT VE SIVIYAĞ KARIŞIMINI SÜRÜP KARE KARE KESELİM. 200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM. ( ARKADAŞLAR BENİM MALZEME ÖLÇÜM TEPSİNİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖREDİR, UMARIM BEĞENİRSİNİZ, AFİYET OLSUN.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder