25 Aralık 2007 Salı

Ispanaklı Börek





MALZEMELERİMİZ



YARIM KG DAN BİRAZ FAZLA ISPANAK



UN



SIVI YAĞ



PUL BİBER,KARABİBER,TUZ



1 BAŞ SOĞAN



1SB YOĞURT



YAPILIŞI



ISPANAKLARI YIKAYIP SUYUNU ÇEKİNCE SOĞANI DOĞRAYALIM(çiğ olarak)SONRA BAHARATLARI İLAVE EDELİM YAĞINI İSTEĞİNİZE GÖRE KOYUN.DAHA SONRA 6 BEZE HAMUR YAPALIM(hamurun içinde un,su, tuz)BEZELER YUMRUĞUNUZUN YARISI OLMALI RESİM SİZE YARDIMCI OLUR SANIRIM.BU BEZELERİ TEPSİNİZİN BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇIN ALTA 2KAT HAMUR AÇIP ISPANAK HARCI KOYALIM, 1 YUFKA DAHA AÇIP TEKRAR ISPANAK HARCI KOYALIM 1YUFKA DAHA AÇIP YİNE ISPANAK KOYALIM ÜZERİNE 2 KAT YUFKA DAHA AÇALIM,ÜZERİNE YOĞURT VE SIVIYAĞ KARIŞIMINI SÜRÜP KARE KARE KESELİM. 200 DERECE FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM. ( ARKADAŞLAR BENİM MALZEME ÖLÇÜM TEPSİNİN BÜYÜKLÜĞÜNE GÖREDİR, UMARIM BEĞENİRSİNİZ, AFİYET OLSUN.)

Hiç yorum yok: