21 Şubat 2009 Cumartesi

TARÇINLI KURABİYE TARİFİ(RESİMLİ)

1 çay bardağı sıvı yağ
125 gr. margarin
1 yumurta
1 su bardağı toz şeker
4.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Üzeri için
:Yarım çay bardağı pudra şekeri1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Şeker ve yumurta iyice çırpılır,üzerine sıvıyağ eklenir.Daha önce oda sıcaklığında bekletilen margarin,kabartma tozu ve un ilave edilerek iyice yoğrulur.Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır şekil verilir,yağlanmış tepsiye dizilir.Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar 10-12 dakika pişirilir.Pişen kurabiyeleri fırından alınır,sıcak iken üzerine pudra şekeri tarçın karışımı serpilir.Soğuduktan sonra servis yapılır.

Hiç yorum yok: