1 Mart 2009 Pazar

PATATESLİ AÇMA



MALZEMELERİMİZ

600GR UN (6sub bardağı)

1 SU BARDAĞIILIK SU

1 ADET YUMURTA

1 ÇORBA K.ŞEKER

1 TATLI K.TUZ

40GR MAYA

1 SU BARDAĞI YOĞURT

1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

2 Ç.K MARGARİN

ÜZERİ İÇİN SUSAM VEYA ÇÖREK OTU

İÇ MALZEMESİ

YARIM KG PATATES

MAYDONOZ

PUL BİBER,KARABİBER TUZ

BİRAZDA SIVI YAĞ

YAPILIŞI

UNU HAMURU YOĞURACAĞIMIZ KABA KOYUP ORTASINI AÇALIM,TOZ ŞEKERİ,TUZU,YAĞI,YOĞUR YUMURTANN AKINI UNUN ORTASINA KOYILIK SUDA ERİTTİĞİN MAYAYIDA UNA EKLE VE İYİCE YOĞURALIM KULAK MEMESİ KIVAMINDA OLAN HAMURUMUZU BİRAZ DİNLENDİRİP HAMURUMUZU AÇALIM ÜÇGEN ŞEKİLDE KESİP(biraz ince açmamızda fayda var çünkü çok kabarabiliyor) İÇ MALZEMEDEN KOYUP SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARALIM ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE SUSAMI SÜRÜP 160 DERECEDE PİŞİRELİM AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: