10 Ocak 2009 Cumartesi

GÜL TATLISI TARİFİ VE YAPIMI




MalzemelerHamur İçin:
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı zeytinyağı
birkaç fiske limon kabuğu
1 pakat kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un


Şerbeti İçin:
3 subardağı su
3 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu


Yapılışı


Öncelikle Şerbet pişirilir. Birkaç taşım kaynatılarak ,koyu kıvamda olmayan bir şerbet hazırlanır. Soğumaya bırakılır.Un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler karıştırılır.Un ve kabartma tozu yavaş yavaş eleyerek eklenir.Kulak memesi yumuşaklığında pürüzsüz bir hamur elde edilir.Hamur merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açılarak, küçük ağızlı su bardağıyla veya çay bardağı ile yuvarlaklar kesilir.Gül Şekli Nasıl Verilir?Hamurdan kesilen yuvarlaklardan ( su bardağı ağzıyla kesebilirsiniz) 5 tanesi (4 olursa gül şekli olmaz), birisi diğerinin yarısının üstüne gelecek şekilde yanyana dizilecek.Kalın rulo hailnde sarılacak, ve ortadan ikiye kesilecek. Böylece iki adet gül elde etmiş olacaksınız.Güllerin ortasına fındık koyarak tepsiye dizin. 180 C de kızarana kadar pişirip , ılık şerbeti gezdirin. Şerbetin çekmesi için tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatmayı unutmayın.Bir gün dinlendikten sonra ikram edebilirsiniz . Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: