11 Ocak 2009 Pazar

MARMELATLI KURABİYE





MALZEMELERİMİZ
1 Paket oda sıcaklığında yumşamış margarin
bir sb dağından biraz eksik pudra şekeri
1 yumurta (sarısı içine akı üzerine)
yarım sb hindistan cevizi
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPIMI
pudra şekeri ve margarini biraz yoğuruyoruz sonra yurtamızı ve daha sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz,ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp ortasını parmağımızla bastırıyoruz önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp 175 derecede üzeri pembeleşmeden pişirip dereceyi 150 ye düşürüp birazda içini çekmesini bekliyoruzyaklaşık 10dk çıktıktan sonra biraz soğuyunca marmelatımızı ve erittiğimiz çikolatamızı orta kısımlarına koyuyuoruz afiyet olsun...

Hiç yorum yok: